Do darmowej dostawy brakuje: 399.00 zł

do kasy suma: 0,00 zł

Dezynfekcja w lokalach gastronomicznych

Niezbędna dezynfekcja w restauracjach i innych lokalach

Wszelkiego rodzaju lokale gastronomiczne – restauracje, kawiarnie, bufety, jadłodajnie itp. – to miejsca, w których regularna dezynfekcja jest niezwykle ważna. Jest ona uregulowana prawnie, a ponadto – podlega kontroli Sanepidu. Każdego dnia z zamiarem spożycia posiłku lokale odwiedzają dziesiątki, a nawet setki gości. Dezynfekowanie stolików po każdym kliencie stało się normą w czasach pandemii. Jest to jednak bardzo istotna czynność, która powinna być wykonywana niezależnie od panujących obostrzeń lub ich braku. Nie należy zapominać również o dezynfekcji przedmiotów i powierzchni znajdujących się w kuchni lokalu – np. lodówek, blatów czy desek kuchennych.

 

Higieniczne warunki i zadowolenie klientów

Przestrzeganie zasad dotyczących dezynfekcji w restauracjach, barach czy kawiarniach jest istotne nie tylko z punktu widzenia bezpieczeństwa. Zdezynfekowane i czyste stoliki czekające na kolejnych gości same zachęcają do odwiedzenia lokalu. Schludne, higieniczne miejsce znacząco wpływa na komfort spożywania posiłków oraz to, jak klienci odbierają dany lokal. Bardzo często cenią sobie oni możliwość odpoczynku w miejscu, które zapewnia
o zdezynfekowanych powierzchniach. Oprócz dezynfekcji blatów, sam personel powinien pamiętać o dezynfekcji dłoni. Przy wejściu do lokalu warto postawić również dozownik
z płynem dezynfekującym przeznaczony dla gości. Obecnie klientom zależy na bezpiecznych warunkach jeszcze bardziej niż przed rozpoczęciem pandemii – nawet jeżeli zostały zniesione wszelkie obostrzenia.

 

Środki do dezynfekcji w lokalach gastronomicznych

Dezynfekcja w lokalach gastronomicznych powinna odbywać się przy użyciu sprawdzonych preparatów wysokiej jakości. Istotne jest również to, aby były to środki dostosowane do powierzchni mających kontakt z żywnością – stolików, lad kuchennych, wysp itp. Dezynfekcja w restauracji czy kawiarni powinna być także szybka i skuteczna, z uwagi na często pojawiających się nowych klientów. W asortymencie Saiko-Med znajdują się preparaty do dezynfekcji, umożliwiające sprawne pozbycie się zarazków z powierzchni stołów czy blatów. Najlepszym wyborem do dezynfekcji powierzchni mających kontakt z produktami spożywczymi okaże się środek Saiko-Zid. To płyn o przyjemnym zapachu i bezpiecznym składzie, pozbawiony fenoli i aldehygów. Do dezynfekcji w lokalach gastronomicznych warto wybrać również wygodne w użyciu chusteczki dezynfekcyjne Saiko Wipes. Nasączone roztworem dezynfekującym skutecznie dezynfekują przetarte miejsce, zapewniając jego szybkie wysychanie. To zasługa ich innowacyjnej formuły. Środki dezynfekujące dostępne
w Saiko-Med to gwarancja bezpieczeństwa i higieny w każdym lokalu gastronomicznym.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony